İrmik Helvası Tarifi
Malzemeler
- 500 gr. kalın irmik (3 tepeleme su bardağı)
- 200 gr. tereyağı veya margarin (yarı yarıya da olabilir)
- 3 su bardağı toz şeker
- 4 su bardağı su
- Yarım paket şekerli vanilya
- 1 tepeleme kahve fincanı çam fıstığı
Yapılışı
1. Önce yağın bir kısmıyla fıstığı biraz kavurun; sonra kalan yağı ve irmiği koyup tahta kaşıkla karıştırarak 15-20 dakika kavurun.
2. İrmik pembeleştiği zaman 4 bardak sıcak suya vanilya katın; suyunu çekerken üzerine şekeri boşaltıp biraz karıştırın ve kapalı olarak kısık ateşte kabarmasını sağlayın. (Helva demlenirken arada karıştırın).
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder