24 Şubat 2017 Cuma

Sade Omlet


Sade Omlet Tarifi

Malzemeler
  • 6 adet yumurta
  • 6 yemek kaşığı süt veya su
  • 1 çay kaşığı tuz-biraz karabiber
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin

Yapılışı

1. Kalın dipli bir tavada (teflon veya çelik tavada iyi sonuç alınır) yağı yakmadan kızdırın.

2.
Yumurtaları bir kaba kırıp biraz çırpın; sut, tuz ve biber katin. Karışımı tavaya boşaltın. Yumurta sertleşmeye başlayınca, tavayı sapında tutarak sallayın. Omletin dibi pembeleşip tavadan kurtulunca, tahta veya plastik bir ıspatula yardımıyla iki kenarını ortaya doğru üst üste kavuşturun ve servis tabağına aktarın.

3.
Omleti üçe bölerek servis yapın.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder