22 Şubat 2017 Çarşamba

Poğaça


Poğaça Tarifi


Malzemeler
  • 500 gr. un
  • 300-350 gr. yoğurt
  • 250 gr. katı margarin
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu ( baking powder )
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 200 gr. beyaz peynir
  • 1 demet maydanoz
  • Yarım demet dereotu

Yapılışı

Un, yağ, tuz, kabartma tozu bıçakla kıyılır. Ortası açılır. Yoğurt, yumurta (bir sarısı ayrılır) konur. Çok fazla yoğurmadan yoğrulur.
Yumurta büyüklüğünde parçalar alınır. Unlanır. 4 parmak yardımıyla açılır. Harç konur. Yarım ay şeklinde kapatılır. Unlanmış bardakla kesilir. Yumurta sarisi sürülür. 170-200 C önceden ısıtılmış fırında pembe renkte pişirilir. Sıcak servis yapılır.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder