Poğaça Tarifi
Malzemeler
- 500 gr. un
- 300-350 gr. yoğurt
- 250 gr. katı margarin
- 3 adet yumurta
- 1 çay kaşığı kabartma tozu ( baking powder )
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 200 gr. beyaz peynir
- 1 demet maydanoz
- Yarım demet dereotu
Yapılışı
Un, yağ, tuz, kabartma tozu bıçakla kıyılır. Ortası açılır. Yoğurt, yumurta (bir sarısı ayrılır) konur. Çok fazla yoğurmadan yoğrulur. Yumurta büyüklüğünde parçalar alınır. Unlanır. 4 parmak yardımıyla açılır. Harç konur. Yarım ay şeklinde kapatılır. Unlanmış bardakla kesilir. Yumurta sarisi sürülür. 170-200 C önceden ısıtılmış fırında pembe renkte pişirilir. Sıcak servis yapılır.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder