15 Şubat 2017 Çarşamba

Pallobye


Pallobye Tarifi


Malzemeler

  • 1,5 kilo pancar
  • 1 kahve kaşığı kinzi ( aş otu )
  • 1 bas sarımsak
  • Yarım kilo fasulye
  • 200 gr. mısır unu
  • Ceviz, tuz ve biber

Yapılışı

1. Pancarlar temizlenip yıkanır ve burkarak parçalanır.
Ayrı bir kapta su kaynatılır. Pancarlar kaynayan suyun içine atılır.

2. Yarı pişince suyu değiştirilir. Tekrar kaynar su ilave edilir. Daha sonra haşlanmış fasulye pancarların üzerine katılır.

3. Diğer malzemeler (ceviz, kinzi, sarımsak, tuz, biber) havanda dövülerek tekrar pancara katılır. Piştikten sonra yemek ateşten indirilir.

4. İçine mısır unu katılarak dövme tahtası ile iyice dövülür. Tekrar ateş konup bir süre daha kaynatılır.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder