Mercimek Çorbası Tarifi
Malzemeler
- 2,5 litre (10 bardak) et suyu
- 1 büyük boy soğan
- 1 kahve fincanı un
- 250 gr. (1 bardak tepeleme) kırmızı mercimek
- 2 yemek kaşığı (tepeleme) tereyağı veya margarin
- Yarım yemek kaşığı tuz
Garnitürü için;
- 1-2 dilim bayat ekmek (küp şeklinde doğranmış ve kızartılmış)
Yapılışı
1. Soğanı ayıklayıp küçük parçalar halinde doğrayın. 2 kaşık yağla kısık ateşte 4 -5 dakika börttürün. İçine un koyup 1-2 dakika daha karıştırın.
2. Ayıklayıp yıkadığınız mercimeği, et suyu ile birlikte katın ve yavaş yavaş kaynatın.
3. Çorbayı süzgeçten ezerek geçirin. Tekrar ateşe koyun. Sütlü terbiyesini katın. Bir iki taşım kaynatıp indirin. Kızarmış ekmekle servis yapın.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder