Makarnalı Börek Tarifi
Malzemeler
- 300 gr. Erişte Makarna
- 2 yumurta
- 1 küçük paket erimiş margarin (Yarım pakette olabilir)
- 3 su bardağı süt
- 2 adet yufka
- Tuz
- Beyaz peynir
- Maydanoz
Yapılışı
1. Tuzlu suda makarnalar haşlanır, süzülür.
2. Diğer tarafta yağ eritilir, soğutulur. Süt ilave edilir. 2 yumurta çırpılarak eklenir.
3. Ayrı bir kapta karışmış olan bu harç makarnaya katılır, karıştırılır.
4. Yağlanmış tepsiye yufkaların biri serilir. Makarnanın yarısı yufkanın üstüne döşenir. Üzerine maydanozlu peynir döşenir. Onun üstüne de kalan yarım makarna döşenir. En üste ikinci yufka kapatılır. Üzerine yumurta sürülür. Fırına verilir.
Yufka: 2 kaşık yoğurt, tuz, un ve su ile yoğurularak hamur yapılır. 10-15 dakika dinlendirilir. İki beze yapılır. İnce açılır.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder