12 Şubat 2017 Pazar

Yoğurtlu Havuç Ezmesi


Yoğurtlu Havuç Ezmesi Tarifi

Malzemeler


  • Yarım kg havuç
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak
  • 3 kaşık sıvıyağ
  • Yarım su bardağı ezilmiş ceviz
  • Tuz

Yapılışı



1. Havuç rendelenir. Üzerine sıvıyağ ve tuz ilave edilip orta sıcaklıkta ateş üzerinde öldürülür ve soğumaya bırakılır.

2.
Ayrı bir kapta yoğurdun içine dövülmüş sarımsak ilave edilip karıştırılır.


3. Soğuyan havuçların üzerine, sarımsaklı yoğurt ve ceviz ilave edilip karıştırılır.
Servis tabağına alınıp servis yapılır.


Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder