13 Şubat 2017 Pazartesi

Mercimek Köftesi


Mercimek Köftesi Tarifi


Malzemeler

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • 3 orta boy soğan
  • 1 kahve fincanı sıvıyağ
  • 2 yemek kasığı margarin
  • 2 orta boy domates veya 1 yemek kaşığı salça
  • Kırmızı biber, kimyon, karabiber
  • 1 demet yeşil soğan (4-5 adet)
  • 3-4 adet yeşil biber
  • Yarım demet maydanoz
  • Marul veya yeşil salata

Yapılışı

1. Mercimeği ayıklayıp yıkayın. 3 bardak suyla ateşe koyun; kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Bulguru, tel süzgece koyup üzerinden su dökün ve mercimeğin içine boşaltın. Tuz koyun, kapalı olarak kabarmasını sağlayın.
2. Kuru soğanları ince ince doğrayın, yağla birlikte kavurun. Doğranmış domates veya salça katın. Bir iki çevirdikten sonra mercimeğe karıştırın. İstenilen ölçüde kırmızı biber, kimyon, karabiber, kıyılmış maydanoz, biber ve yeşil soğan katıp iyice yoğurun.
3. Hazırlanan içi, avuç arasında sıkarak şekillendirin. Salata veya marul yaprakları üzerinde servis yapın.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder