13 Şubat 2017 Pazartesi

Közlenmiş Karnıyarık


Közlenmiş Karnıyarık Tarifi


Malzemeler
  • 2 patlıcan
  • 120 gr yağsız kıyma
  • 1 soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 domates (süslemek için ayrıca 2 dilim domates)
  • 1 sivribiber (süsleme için ayrıca 2 adet sivri biber)
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 2 yemek kaşığı sıvıyağ
  • Tuz ve karabiber

Yapılışı

1. Küçük bir tencerenin içine konan iki yemek kaşığı sıvıyağda doğranmış soğan, sarımsak, biber ve domatesleri hafifçe öldürün.
Kıymayı ilave edin ve pişinceye kadar kavurun. Tuz, karabiber ve maydanozu ekleyin.
2. Patlıcanları közleyin. Kabuklarını soyun ve ısıya dayanıklı cam bir kaba alin. Patlıcanları boylamasına bıçak ile yarıp kayık şekline getirin.
3. Hazırladığınız harcı patlıcanların içine doldurun. Doldurulmuş patlıcanlara bir çay bardağı su ilave edin. Patlıcanların üzerini birer dilim domates ve sivri biberle süsleyin.
4. Önceden 230 derecede ısıtılmış fırında 20 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.


Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder