Havuç Köftesi Tarifi
Malzemeler
- 500 gr. havuç
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı margarin
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
- 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
- 1 çay kaşığı kimyon
- Tuz - karabiber
Kızartmak için:
- 1 su bardağı sıvıyağ
- 1 kahve fincanı un
Servis için:
- 1 bardak yoğurt
- 2 diş sarımsak
Yapılışı
1. Havuçları yıkadıktan sonra çelik tencerede az suyla ateşe koyun. Yumuşayınca süzgece boşaltın. Kabuklarını temizleyip ezerek püre haline getirin.
2. Küçük bir tencerede yağı eritip unu katin. Kısık ateşte karıştırarak sararmadan kavurun, ateşten indirin ve soğumaya yakın havuç püresi, maydanoz, dereotu, kimyon, karabiber, tuz ve 1 yumurta katip yoğurarak bir hamur yapın.
3. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Un serpilmiş yerde, uzun ya da yuvarlak biçimde şekillendirin. Kızgın yağa atarak kızartın ve çıkartıp kâğıt peçete üzerine koyun.
4. Servis tabağına yerleştirin ve sarımsaklı yoğurtla servis yapın.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder