13 Şubat 2017 Pazartesi

Havuç Köftesi


Havuç Köftesi Tarifi


Malzemeler
  • 500 gr. havuç
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış dereotu
  • 1 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz - karabiber

Kızartmak için:
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 kahve fincanı un

Servis için:
  • 1 bardak yoğurt
  • 2 diş sarımsak

Yapılışı

1. Havuçları yıkadıktan sonra çelik tencerede az suyla ateşe koyun.
Yumuşayınca süzgece boşaltın. Kabuklarını temizleyip ezerek püre haline getirin.
2. Küçük bir tencerede yağı eritip unu katin. Kısık ateşte karıştırarak sararmadan kavurun, ateşten indirin ve soğumaya yakın havuç püresi, maydanoz, dereotu, kimyon, karabiber, tuz ve 1 yumurta katip yoğurarak bir hamur yapın.
3. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırın. Un serpilmiş yerde, uzun ya da yuvarlak biçimde şekillendirin. Kızgın yağa atarak kızartın ve çıkartıp kâğıt peçete üzerine koyun.
4. Servis tabağına yerleştirin ve sarımsaklı yoğurtla servis yapın.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder