Fasulye Pilaki Tarifi
Malzemeler
- 1 su bardağı kuru fasulye
- 1 orta boy soğan
- 1 orta boy havuç
- 1 küçük patates
- yarım bardak sıvıyağ
- 4 diş sarımsak
- Yarım demet maydanoz
- Yarım limon
- 2 bardak su
- Tuz
Yapılışı
1. Soğanlar ayıklanıp yarım ay şeklinde, havuç küçük parçalar halinde, patates iri zar biçiminde doğranır.
2. Önce soğan ve havuç yağla birlikte çelik tencereye konulup 3 kaşık suyla öldürülür.
3. Akşamdan ıslatılan fasulyeler, patates ve sarımsaklar tencereye ilave edilir. 2 bardak su ilave edilip kısık ateşte pişirilir. Pişmeye yakın tuzu ilave edilir.
4. Tenceresinde soğutulup servis tabağına boşaltılır. Üzeri kıyılmış maydanoz ve limon dilimleriyle süslenir.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder