12 Şubat 2017 Pazar

Fasulye Pilaki


Fasulye Pilaki Tarifi


Malzemeler


  • 1 su bardağı kuru fasulye
  • 1 orta boy soğan
  • 1 orta boy havuç
  • 1 küçük patates
  • yarım bardak sıvıyağ
  • 4 diş sarımsak
  • Yarım demet maydanoz
  • Yarım limon
  • 2 bardak su
  • Tuz


Yapılışı


1.
Soğanlar ayıklanıp yarım ay şeklinde, havuç küçük parçalar halinde, patates iri zar biçiminde doğranır.


2.
Önce soğan ve havuç yağla birlikte çelik tencereye konulup 3 kaşık suyla öldürülür.


3.
Akşamdan ıslatılan fasulyeler, patates ve sarımsaklar tencereye ilave edilir. 2 bardak su ilave edilip kısık ateşte pişirilir. Pişmeye yakın tuzu ilave edilir.


4.
Tenceresinde soğutulup servis tabağına boşaltılır. Üzeri kıyılmış maydanoz ve limon dilimleriyle süslenir.

Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder